To som skal flytte inn

Skal du flytte for deg selv?

Det å flytte ut fra barndomshjemmet er en ny og spennende tilværelse. Under oppveksten har foreldrene stått for det meste av kontroll på diverse økonomiske aspekter. Men når du skal flytte ut av redet og bo for deg selv, er det på tide å få noen voksenpoeng. Og alle vet at noe av det mest voksne som finnes er forsikring.

 

Men forsikring er jo ikke noe for meg, tenker du kanskje? Det å bruke penger på noe som kanskje ikke skjer er jo som å kaste dem ut av vinduet, men det å ordne med personforsikringer er noe av det smarteste du kan gjøre. Det gjør at du er dekket for uforutsette utgifter og potensielt kortsiktige lån – som kan koste vesentlig mer.

Les mer om Frenge UNG


Men hvilke forsikringer trenger du nå som du flytter for deg selv?


Heldigvis for deg har vi i stbank gjennom vår samarbeidspartner Frende forsikring, en skreddersydd pakke for deg mellom 18 og 30 år. Denne kombinerer de tre forsikringene du trenger aller mest. Med andre ord et kinderegg av forsikringer. Vi har under her laget en oversikt over hvilke forsikringer det faktisk er, og hvorfor de er viktige.


En gjeng unge i en leilighet

Innboforsikring UNG

Flytter du for deg selv,er innboforsikring svært viktig, både om du eier eller leier.

Hva dekker egentlig innboforsikring? Det er rett og slett at du forsikrer alle eiendeler som ikke er fastmontert på adressen din. Det kan være sofaer, TV-er, elektronikk, sportsutstyr og mye mer.

En innboforsikring dekker da uforutsette hendelser som kan skje i et hjem som brann- eller vannskader, tyveri og naturskader.

Det som gjør Frende Ung så bra som innboforsikring, er at den kan hjelpe med skadedyrbekjempelse, den hjelper deg ved ID-tyveri eller nettmisbruk, og dersom sykkelen din forsvinner i løpet av natten, er sykkelforsikring inkludert.

Jente som ser utover fra en bil

Reiseforsikring UNG

Denne reiseforsikringen gjelder fra du går ut døren hjemme. Om mobilen din blir stjålet mens du er på bussen, eller om du skader deg på ferien, er det reiseforsikringen som hjelper deg.

Reiseforsikringen Frende Ung har ingen øvre grense for hvor mye som dekkes av legeregningen, dersom du skulle være så uheldig under reisen. Den betaler også hvis bagasjen din blir borte, eller hvis du må avlyse turen og reise hjem tidlig på grunn av sykdom eller uhell. Dette kaller vi "ubegrenset forsikringssum".

Forsikringen er gyldig i inntil 75 dager på reise, du betaler ingen egenandel, og om du faktisk er uheldig, får du gratis digitale legetimer med norske leger – uansett hvor du befinner deg i verden. Det å skade seg i utlandet kan fort bli dyrt.

Og om du faktisk blir syk i løpet av ferien, kan reiseforsikringen din kompensere for tapte feriedager du måtte tilbringe i sykesengen.

Ung urban gutt

Ulykkesforsikring UNG

Når man er ung, føler man seg ofte uovervinnelig og udødelig. Og det å ha en ulykkesforsikring virker som noe helt unødvendig som bare koster penger. Men med ulykkesforsikring, som selvsagt er inkludert i Frende ung, får du automatisk trygghet om uhellet faktisk kan være ute. Den vil sikre deg økonomisk ved en alvorlig ulykke og eventuell behandling etter skade.

En ulykke kan inntreffe når du minst venter det, for eksempel når du sykler på vei til jobb eller skole. Hvis du skulle bli skadet som følge av en ulykke, kan en ulykkesforsikring komme til unnsetning ved å dekke utgifter til medisinsk behandling samt ved varig medisinsk invaliditet.

Statistikk fra Folkehelseinstituttet avslører at mer enn 300 000 personer pådrar seg skader årlig. De mest vanlige skadene oppstår hjemme og i løpet av fritidsaktiviteter. Ved en ulykkesskade mottar du øyeblikkelig assistanse fra lege eller sykehus. Imidlertid kan enkelte ulykkesskader kreve langvarig og spesialisert behandling, og noen kan også ha innvirkning på livet ditt på lang sikt.

Med en aktiv ulykkesforsikring vil du få økonomisk støtte både ved kortvarige og langvarige skade-episoder.

Hvem passer Frende ung for?

Forsikringen Frende ung passer unge voksne og studenter i etableringsalder uten barn. Du kan velge mellom å forsikre deg selv, eller deg og samboeren din.

Høres dette spennende ut? Kjøp frende UNG i nettbutikken:

Nettbutikk- forsikring