Thaivognen til Thai Zabb

Fra Thaivogn til restaurant

16.Mai i år åpnet Thai Zabb sitt nye lokale i sentrum av Stadsbygd. I lokalet som tidligere har huset bensinstasjon, pub og pizzarestaurant, kan driverne Natthaya Aasen og Erik Valstad nå ønske velkommen til «nye» Thai Zabb.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Erik Natthaya og Aslak med bildet fra oss.

(Erik Valstad, Natthaya Aasen og kunderådgiver Aslak N. Vardenær).

 

Uforventede hindringer

Det som begynte som en enkel vogn, med servering av thailandske retter til staværingene, har nå blitt en destinasjon i seg selv. Restauranten har funnet sin permanente base, men bevarer samtidig den unike vognen som gjorde dem kjent. Den befinner seg nå utenfor restaurantlokalet og er koblet opp mot kjøkkenet. På denne måten kan de bruke vognen som et ekstra kjøkken og matservering under lukkede arrangementer i restauranten.

Thai Zabbs gatekjøkkenvogn har vært en suksess, og da eierne fikk høre at de gamle bensinstasjonslokalene på Stadsbygd sto tomme, visste de at dette var en mulighet de ikke kunne la gå fra seg. Det har alltid vært en drøm å drive restaurant, og nå fikk de muligheten til å leie lokaler. Det oppstod likevel noen uforventede hindringer på veien mot drømmen. "Under oppussingen innså vi at jobben var mye mer omfattende enn vi først antok," kunne Valstad fortelle oss. "Det hele endte med totalrenovering av både kjøkken, bar og sitteområde." Resultatet ble et topp moderne restaurantlokale.


Artikkelen fortsetter under bildet.
Baren på Thai Zabb

(Bilde av baren til Thai Zabb).

 

"Vi har det meste her på Fosen"

Erik Valstad forteller oss at de hadde et stort ønske om å bruke lokale håndverkere når de skulle gjennomføre dette prosjektet. Med svært få unntak har de greid å skaffe det meste lokalt i kommunen. "Vi har det meste her på Fosen," sier Erik ivrig. Som lokalbank setter vi stor pris på bedrifter som bygger på lokale samarbeid, da det skaper positive ringvirkninger både for næringslivet og det lokale samfunnet.


Valstad og Aasen har blant annet tatt i bruk Fosen Trapp og Interiør AS for produksjon av helt nye bord og stoler i restauranten. Andre lokale aktører de har tatt i bruk under oppussingen er:

Inne på Thai Zabb
  • Tung rør AS

  • DF elektro AS

  • Aune Byggvare AS

  • Ragnar Skånøy AS

  • Jensen Blikk AS

  • Power Rissa

  • Stadsbygd Fargehandel AS

  • Bygg ISO- Term AS

Planene fremover

Det står ikke på planen til Valstad og Aasen når det kommer til restauranten. De ønsker å gjøre den til et sosialt møtested, hvor det kan gjennomføres ulike arrangementer. De har allerede sendt noen fotballkamper, og har ønske om å innføre faste quizkvelder. For å holde deg oppdatert om hva som skjer i restauranten, kan du følge deres Facebook-side, «Thai Zabb Restaurant og Bar AS», hvor de aktivt oppdaterer hva som skjer i restauranten.


Valstad, driver også med bær og fruktproduksjon på gården sin. På sikt ser han for seg at produkter herfra bli tilgjengelige i restauranten.

 

Bilde inne fra restauranten Thai Zabb

(Bilde fra inne i restauranten).

 

Vi anbefaler alle å ta turen innom de nye lokalene til Thai Zabb og smake på deres thailandske retter. Vi ønsker dem lykke til videre med restaurantdriften og er stolt over å kunne bidra til finansiering av et prosjekt hvor bruk av lokale aktører står så sterkt!