BSU

Boligsparing for ungdom

Boligsparing for ungdom (BSU) er den smarteste måten å spare på for deg som er under 34 år og ønsker å spare til bolig.

BSU = Boligsparing for Ungdom

BSU er en fantastisk måte for deg som er under 34 år å spare til din første bolig. En full BSU-konto på 300.000 kroner er gull verdt den dagen du skal kjøpe din første bolig.

 

Hvorfor er BSU så bra?

  • Egenkapital: Skal du kjøpe bolig, må du regne med å måtte låne penger. Banken krever at du har «penger på konto» tilsvarene 15% av boligverdien, for å få lånt de resterende 85% som du trenger.
  • Rente: Du får bankens beste rente fra første krone du sparer i BSU.
  • Skattefradrag: Du får 20% skattefradrag på det du sparer inn på kontoen. Maksimalt årlig sparebeløp er 27.500, og dette vil gi deg 5.500 i skattefradrag.
  • Sparevilje: Du viser banken din at du har både evne og vilje til å spare – dette teller positivt i møte med banken når du skal søke om boliglån.
  • Trygg sparing: Det er helt risikofritt å spare i BSU, og det er ingen omkostninger eller gebyrer.
  • Påkostning og vedlikehold: Fra 1. juli 2021 kan du også bruke BSU-innskuddet til påkostninger og vedlikehold av bolig som du allerede eier.

 

Slik starter BSU-sparing

Du kan selv opprette BSU i nettbanken din. Hvis ikke hjelper vi deg gjerne – bare ta kontakt med vårt kundesenter. Sørg gjerne samtidig for at du kommer i gang med fast overføring til BSU hver måned – så slipper du å spare så mye mot slutten av året.

 

Eier du allerede bolig?

Nye regler er kommet, og du vil ikke lenger få skattefradrag for penger som settes inn på BSU-konto i 2021 eller senere, hvis du eier egen bolig. Dette gjelder både som eier av primærbolig og sekundærbolig, men ikke dersom du kun eier fritidsbolig.

Du kan velge å avslutte sparingen og bruke pengene til å betale ned på boliglånet ditt, eller du kan fortsette å spare på BSU uten skattefradrag. Den gode innskuddsrenten beholder du fram til du fyller 33 år.

 

Hva skjer med BSU når du fyller 34 år?

BSU kontoen får automatisk lavere innskuddsrente.

Bilde av vår sparerådgiver Brit Rønsholm

Har du spørsmål om BSU?

Vi er her for deg og svarer deg gjerne!