Gullhøna er fornøyd!

Etter bare to års drift har Gullhøna vokst ut av lokalene sine. Akkurat i disse dager (tidlig desember 2022) åpner de derfor dørene til sin splitter nye butikk i Fjordgata 46 i Trondheim.

Gullhøna åpnet i 2020 og har lyktes godt med konseptet sitt med kjøp og salg av gull, sølv, mynter og antikviteter til sine kunder – både i Trondheim hvor de er lokalisert, og i resten av landet.

Den tidlige satsningen på nettbutikk viste seg å være et sjakktrekk, og har etter hvert frembrakt mange fornøyde kunder fra nært og fjernt, forteller eierne Alina og Torbjørn Aune.

– Vi er veldig fornøyde med utviklingen. Vi jobber hardt med å videreutvikle nettbutikken vår, og ser at vi stadig får flere kunder og salg gjennom den. Vi er også takknemlige for de kundene som kommer tilbake til oss – igjen og igjen, smiler Alina.

 

 

Behov for større lokaler

Alina og Torbjørn forteller at den voksende kundemassen og etterspørselen på Gullhønas varer og tjenester, førte til at butikklokalet ved Leüthenhaven etter hvert ble for lite.

Behovet for større utstillingsområder, lagerplass og venteområder ble tydelig.

– Vi har nå utvidet fra 90 til 230 kvadratmeter i de nye butikklokalene. Det fører til at vi får tatt imot kundene på en mye bedre måte. Det blir blant annet et koselig område hvor man kan ta seg en kopp kaffe mens vi ekspederer andre kunder, sier Alina. Hun forteller at de nå får muligheten til å vise frem det store utvalget på en mye bedre måte.

Pålitelige og effektive

Kundene som oppsøker Gullhøna, har varierte ønsker. Noen er rutinerte samlere av for eksempel mynt, mens andre har funnet ut at sølvbestikket som ligger ubrukt i skuffene like godt kan selges.

Alina og Torbjørn vurderer om de kan videreselge gjenstandene kundene kommer med, eller resirkulere og smelte de om. De er veldig glade for at flere blir klar over resirkuleringsmuligheten.

– I fjor resirkulerte vi hele fem tonn metall i form av mynter, gamle gull- og sølvsmykker og bestikk. Det brukes mye gull og sølv i elektroniske duppedingser. Så mye som 90-95 % av alt gullet og sølvet som de kjøper inn, smeltes om og resirkuleres. Gjenbruk av metallet, i motsetning til nyutvinning, sparer miljøet for betydelig energiforbruk, forklarer Alina.

 

 

De har også investert i utstyr som analyserer metall og bidrar til at ekteparet kan gi presise prisvurderinger til de som tenker å selge til dem. I tillegg tar de hensyn til andre viktige faktorer;

– Hvis vi får inn et smykke som kan videreselges, ser vi forbi smelteprisen og kan gi mer hvis det er kjent design, for eksempel. Vi estimerer hva som er markedsverdien, sier Alina.

– Vi er veldig opptatt av å gi god service og dele på kunnskapen vår. Det er viktig for oss at vi oppfattes som pålitelige og effektive. Har vi sagt at vi skal overføre penger i dag,
så gjør vi det i dag, legger hun til.


Fosen-patrioter

Når de startet Gullhøna bodde de fortsatt på Fosen og pendlet til Trondheim - nå har de kjøpt leilighet i byen. Men de bruker fortsatt Fosen-ressurser enten det gjelder regnskapskontor, revisor eller nå ifm. leveranser og håndverkere til de nye butikklokalene.

- Og vi har valgt Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse fordi vi føler oss sett og hørt, og det er forutsigbarhet. Vi får veiledning og rådgivning for både bedriften og privatøkonomien på samme sted, sier Torbjørn.

 


Gleder seg til fortsettelsen

– Tidligere har vi jo uttalt at vi ikke ønsker å være størst, men best – og det gjelder selvfølgelig ennå. Men, vi begynner jo faktisk å bli ganske store nå også, sier Alina og Torbjørn med glimt i øyet.

I takt med at kundemassen vokser og lokalene blir større, har de ambisjoner om å forsterke Gullhøna på flere områder i tiden som kommer. Så langt har de selv stått for alt arbeidet, med hjelp fra sønnen sin.

– Vi vil jo fortsette med å håndtere ordrer så fort som mulig, og ettersom nettbutikken går så bra kan det hende at vi trenger en ansatt til etter hvert, smiler Alina.

De har også planer om å gjøre nettbutikken forståelig for engelsktalende, i håp om at dette vil bidra til enda flere kunder på sikt.

– Vi har lenge gledet oss til å ønske både nye og gamle kunder velkommen når vi nå åpner dørene i Fjordgata, sier de avslutningsvis.