Morten Andre Skånøy Søraas

FOTO: Morten Andre Skånøy Søraas

Morten Andre Skånøy Søraas

Morten Andre Skånøy Søraas er en av mottakerne av Stadsbygd Sparebank sitt talentstipend for sin satsning innen skiskyting. Vi har mottatt en oppdatering fra Morten om hvordan sesongen har gått så langt, som vi ønsker å dele med dere.

 

Oppdatering fra Morten Andre

Tekst skrevet av: Morten Andre Skånøy Søraas

 

Hei,
Jeg ønsker å oppdatere dere og dele noen høydepunkter så langt fra den inneværende sesongen.

 

I mai startet jeg opp treningen med et nytt teamnavn, Team Midt-Norge, tidligere kjent som Trondheim Biathlon Team. Den første treningssamlingen vår var i Trysil i juni, hvor vi nøt fantastisk vær med 30 varmegrader. Videre deltok vi på en treningssamling på Birken i august, avsluttet med deltakelse i Norgescup i rulleskiskyting på Toten.

Jeg har vært heldig og holdt meg frisk gjennom det meste av året. Dog opplevde jeg en sykdomsperiode i oktober, noe forsinket starten på de hardeste treningsøktene og dermed utsatte toppformen til litt senere i sesongen. Vår snøsamling i Idre Fjäll i månedsskiftet oktober/november var en viktig del av forberedelsene til sesongstarten på Sjusjøen, som kom en uke etter samlingen var avsluttet.

 

Under snøsamlingen målte vi krefter mot det svenske landslaget på testløp, og det var inspirerende å se at vi ikke lå langt bak de beste. Sesongstarten på Sjusjøen gikk bra med god skyting, men en fysisk form som manglet hardøkter og noen skiforskjeller påvirket resultatene.

Et par uker senere deltok jeg på Norgescup på Geilo, hvor jeg opplevde en fortsatt god skyting og en tydelig formstigning. Deretter gikk jeg to løp på Dombås hvor jeg er meget fornøyd med resultatene - en 11. plass og en 12. plass. En av de beste sisterundene på sprinten indikerer at formen er på vei opp. Jeg var svært nær topp 10 begge dagene, som var sesongens målsetting.

 

Hittil i sesongen har jeg oppnådd 90% treffprosent på 5 av 6 renn, og det er også en god indikasjon på at jeg er på rett vei, og tror at rennet med 100% treffprosent kommer snart. Neste Norgescuprenn er på Lygna den 13. januar, og jeg gleder meg til å fortsette framgangen. Jeg har tro på at formen vil øke ytterligere mot sesongens hovedmål, NM på Geilo i april.

 

Takk igjen for deres støtte.

 

Vennlig hilsen,
Morten Andre Skånøy Søraas

 

Vi takker Morten for oppdateringen og ønsker han lykke til videre med sesongen! 💛