Smarte reisetips for de budsjettbevisste

Å dra på ferie til utlandet kan være en drøm som endelig blir oppfylt, men ferien trenger nødvendigvis ikke å koste en formue. Med litt planlegging og smarte valg kan du få en fantastisk opplevelse uten å sprenge lommeboken. Her er noen nyttige råd for å holde kostnadene nede på din neste utenlandsreise.

 

Planlegg og bestill tidlig

Det er kanskje et velkjent tips, men det er fortsatt like aktuelt: Jo tidligere du begynner å planlegge og bestiller reisen i forkant, desto større er sjansen for å finne gode tilbud. Mange reisebyråer og flyselskaper tilbyr rabatter til de som bestiller i god tid, så det lønner seg å være tidlig ute og å følge med på kampanjer som dukker opp innimellom.

Les også: Ferietur uten reiseforsikring kan bli dyrt!

 

Vær fleksibel

Å være fleksibel med reisedatoene kan hjelpe deg med å spare betydelige summer totalt sett. Prisene på flybilletter og hotellrom kan variere mye avhengig av når i sesongen du reiser, så det er lurt å sjekke flere alternativer. Har du mulighet til å reise på ukedager eller utenfor høysesong, kan du ofte finne rimeligere alternativer.

 

Vær oppmerksom på valutakurser

Når du reiser til utlandet, er det viktig å være klar over valutakursene som gjelder i landet du reiser til. Unngå å veksle penger på flyplassen eller i turistområder, da disse ofte tilbyr dårligere kurs. Sjekk valutakursene på forhånd og bruk banker eller vekslingskontorer med gunstige priser for å få mest mulig for pengene!

Visste du at i vår mobilbank "stbank", så har du enkelt tilgang til valutakalkulator.

Les mer om vår mobilbank

 

Velg rimelige reisemål

Det finnes mange spennende reisemål som ikke nødvendigvis koster skjorta. Øst-Europa, Asia og Sør-Amerika har mange rimelige destinasjoner hvor du kan oppleve mye uten å bruke for mye penger. Selv om flybillettene kan være dyre, kan levekostnadene i disse landene være betydelig lavere enn i vestlige turistområder - slik som i Frankrike og Italia for eksempel.

 

Unngå turistfeller

Turistfeller kan fort spise opp budsjettet ditt med overprisede aktiviteter og suvenirer. Gjør derfor grundig research før du bestiller utflukter og opplevelser dere skal gjøre i ferien, og hør gjerne med lokale eller andre reisende for anbefalinger. Slik unngår du å bruke penger på ting som viser seg å kanskje ikke være verdt det.

Les også: Trygg kortbruk på ferie

 

Velg rimelige overnattingsalternativer

Hotellrom i turistområder kan ofte være kostbare, men det finnes mange alternative overnattingsmuligheter som er rimeligere. Vurder å bo på Airbnb, hosteller eller campingplasser. Disse alternativene kan gi deg en mer autentisk opplevelse og sparer deg penger samtidig. Man bruker vel ikke mesteparten av tiden inne på hotellrommet når man er på ferie uansett?

 

Velg et hotellrom med kjøkkenkrok

Hotellrom med kjøkkenkrok kan være en smart investering. Da kan du lage dine egne måltider og slippe å spise ute for hvert måltid. Dette kan spare deg for store summer, spesielt hvis du reiser med familie eller er på ferie over lengre tid.

 

Bruk offentlig transport eller sykkel for å komme rundt

Offentlig transport er ofte mye billigere enn taxi og privat transport. Utforsk mulighetene for buss, tog eller metro, og opplev på denne måten også destinasjonen på en mer autentisk måte. Mange steder har også gode tilbud for sykkelutleie, som gir deg mulighet til å komme deg rundt billig og miljøvennlig - og samtidig får du mulighet til å se mye av området.

 

Ved å følge disse tipsene kan du nyte en flott utenlandsferie uten å tømme lommeboken din helt. Sist men ikke minst, husk å pakke de tre P-ene: Pass, Penger og (P)billetter – og selvfølgelig, solkrem! God tur fra stbank ☀