Forsikring som ansattgode

- Gode forsikringsordninger er med på å gjøre firmaet ditt til en attraktiv arbeidsplass.

Å være bedriftsleder betyr stort ansvar. En del handler om å forsikre ansatte, å gi dem sikkerhet hvis ulykken først skulle være ute. Stadig flere små og mellomstore bedrifter velger å gi sine ansatte flere og bedre forsikringer enn de strengt tatt må. Det er det mange gode grunner til.

- Det viser at du bryr deg, men det fører også til at de ansatte blir mer lojale overfor arbeidsgiverne sine. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Bjørn Vangen forsikringsansvarlig i stbank.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørn Vangen Bilde: Bjørn Vangen (Foto: stbank).

 

Minstekravet kan gi falsk trygghet

Som arbeidsgiver er du lovpålagt å forsikre dine ansatte. Minstekravet er pensjon og yrkesskadeforsikring. Sistnevnte gir erstatning ved sykdom, dødsfall eller skader som skjer i arbeidstiden og på arbeidsstedet.

Men det kan være lurt å gi de ansatte bedre forsikringsordninger. En undersøkelse utført av konsulentselskapet Mercer viser at de færreste blir alvorlig skadet eller syke mens de er på jobb. Mange ansatte er for eksempel ikke dekket hvis en ulykke skjer på hjemmekontor.

De fleste vet at de er forsikret gjennom jobben, men det gir fort en falsk trygghet. De færreste er nemlig klare over hva de er forsikret for. Mange får seg en stor og ubehagelig overraskelse den dagen uhellet skjer.


Dette bør du ha

Forsikringer er kanskje ikke et like håndgripelig og spennende ansattgode som tilgang på en hytte på høyfjellet eller gratis trening i et helsestudio, men det er nok det viktigste ansattgodet du kan gi dine medarbeidere.

Klikk på de ulike for å se hva de inneholder:


I tillegg til den lovpålagte forsikringen er det vanligste å oppgradere yrkesskadeforsikringen til også å dekke fritidsulykker og sikre høyere utbetaling ved yrkesskader. Det er også vanlig å inkludere en uføreforsikring og en helseforsikring, en forsikring som sikrer arbeidstakeren rask behandling ved sykdom. Ønsker du en uforpliktende samtale om de forsikringene vi tilbyr kan du fylle ut skjemaet nederst i artikkelen.

 

Gir konkurransefortrinn

Flere undersøkelser viser at ansatte som føler seg økonomisk trygge presterer bedre og blir mer lojale. Men økonomisk trygghet handler ikke bare om å vite at det kommer lønn inn på konto en gang i måneden. Det handler vel så mye om å vite at du er er økonomisk trygg i fremtiden. Bjørn forteller at stadig flere ansatte er bevisste på hvilke forsikringsordninger bedriften tilbyr.

- Gode forsikringsordninger er stadig mer etterspurt blant arbeidstakere. Tidligere var dette mer vanlig innenfor noen bransjer, men nå ser vi at flere og flere arbeidstakere verdsetter gode forsikringsordninger uavhengig av bransje. Hvis du ønsker å tiltrekke deg de beste ansatte, er det viktig å ha gode forsikringsordninger på plass, forteller Bjørn.

 

Tekst skrevet av Frende Forsikring (Frende.no). Intervju av Bjørn Vangen forsikringsansvarlig i stbank.

 

Ønsker du å bli kontaktet for en uforpliktende samtale om forsikring? Fyll ut skjemaet under.