Bilde om barnesparing - mor og datter med sparegris

Barnesparing

Start sparing og gi en hyggelig gave som vokser med barnet.

Spare i barnets navn eller på seg selv?

Det er mange spørsmål som kommer opp når kundene ønsker å starte sparing til barna sine. Hvis man sparer i barnets navn - kan Statsforvalteren overta forvaltningen av midlene hvis beløpet overstiger 2G (2 ganger grunnbeløpet i folketrygden). Hvis barnet blir student, kan stipend og lån fra Lånekassen bli avkortet hvis formuen til barnet er over kr. 454.075 (2022).

Generelt så anbefales det å spare i foreldrenes navn, men opprette en egen konto merket barnets navn. Lag en månedlig overføring med fast sum, f.eks. etter lønningsdag. Har dere mulighet til å spare barnetrygden, er dette også et veldig godt tips.

Spare på konto eller fond?

Langsiktig sparing (5 år eller mer) anbefaler vi at plasseres i aksjefond, fordi det ofte gir en høyere avkastning enn å spare i bank. 

3 tips til sparing til barn

  • Sett hele eller deler av barnetrygden til sparing
  • Langsiktig sparing bør plasseres i aksjefond
  • Opprett en månedelig spareavtale

Arv til barn eller barnebarn

Mange ønsker å gi barn/barnebarn forskudd på arv/gave. Her anbefaler vi at du setter deg inn i de ulike problemstillingene. Vi i lokalbanken har dyktige rådgivere som gjerne bistår med rådgivning.

En gave som vokser med barnet

Å gi bort fondssparing i gave er den perfekte gaven å investere i fremtiden til noen du bryr deg om. Velg smart, gi fond 🎁

Spareavdelingen med Signe, Brit og Brynhild.

Har du spørsmål? 

Ta kontakt med Signe, Brit eller Brynhild hvis du har spørsmål til oss om sparing til barn!